Balis. 3 dalis (Joga, Green school)

2016-01-14 15.37.39

Joga

sausio 14 d. 7 val. ryto, pirmas kartas kai visi tokiu ankstyvu metu atsikėlėme, ir ne šiaip sau – į namus atėjo jogas, kuris pravedė mums valandos trukmės užsiėmimą. Tai buvo mano pirmoji pažintis su joga ir man labai patiko! Aš, kaip stropi mokinė, viską dariau iš širdies, pilnu pajėgumu, todėl kitą dieną “jaučiau” visą kūną :) (seansas 150 000 Rp/apie 10 Eur žmogui).

Žalioji mokykla

Per pietus išsiruošiau apžiūrėti garsiąją Balio Green school. O ją rasti nebuvo taip paprasta kaip maniau. Važiavau tik aš, motoroleris ir navigacija. Pastaroji mane šiek tiek pavedė :)

Privažiavau stačius laiptus žemyn, kurių apačioje vedė tiltas per upę. Palikau motorolerį ir leidausi pėsčiomis, pakeliui aptikau darbininkus asfaltuojančius ar betonuojančius kelią(tiltą).

Susiradau mokyklą, bet kadangi iki ekskursijos turo buvo likusi apie valanda, nusprendžiau grįžti prie motorolerio ir paieškoti aplinkelio, kuris vestų prie mokyklos. Grįžtant supratau, kad kelio asfaltavimo darbai kiek įsibėgėjo ir iki laiptų teko lipti stačiu šlaitu, arba bristi per asfalto/betono mišinį – pasirinkau pirmąjį variantą.

Po 20 min. klaidžiojimo pagaliau atradau kitą tiltą, kuriuo jau galėjau ne tik eiti, bet ir važiuoti.

Taigi, atvykau į Green school (turas kainuoja 160 000 Rp/apie 10 Eur) – mokykla  įkurta prieš 7 metus, joje yra darželis, pradinės klasės, progimnazija ir gimnazija. Mokymas vyksta trimis etapais: teminis etapas, kuris sujungia meną, matematiką, kalbą, pasaulio pažinimą,  praktinis etapas ir eksperimentavimas.

 

Mokykloje vaikai sodina, augina ir prižiūri augalus, diskutuoja apie tai ką mato aplink save, gamina kompostą, gvildena globalines pasaulio problemas. Visa teritorija įrengta ekologijos tema: bambukiniuose tualetuose nėra vandens nuleidimo sistemos, tačiau šalia klozeto yra kibiras su pjuvenomis, lauko staliukai ir foteliukai pagaminti iš automobilių padangų bei stiklo, pavėsinės stogas  – iš priekinių automobilių stiklų.

Bet viso to Green School yra Balio varnėnų išsaugojimo centras, ten jie veisiami.

Didžiausią įspūdį paliko mokyklos, kurią sudaro blokas bambukinių pastatų, architektūra. Tai tikri meno kūriniai!

Bus dar..