6 dalis. Singapūras

Garden by the Bay

Sausio 21 d. Po 3 val. skrydžio iš Balio, sveikinamės su Singapūru.

Singapūro respublika – miestas-valstybė, įsikūrusi saloje Pietryčių Azijoje. Beveik visą valstybės plotą užima didelis Singapūro miestas, kuriame gyvena 4,99 mln. žmonių (2009 m).

Po valandą trukusios turistinių miesto transporto bilietų paieškos (oro uoste),  pagaliau laikome dvi korteles savo rankose (3 dienų viešojo transporto bilietai kainuoja 20 Singapūro dolerių (SGD)/apie 13 Eur vienam žmogui). Sėdame į metro ir lekiame miesto centro link.

Pirmiausiai mane sužavi metro sistema, kaip patogiai ir aiškiai parodyti žemėlapiai kaip/kur važiuoti, kur persėsti ir t.t. (gal dėl to, kad pirmą kartą važiuoju metro). Mirksi lemputės kokia stotelė dabar, kokia bus paskui. Žodžiu kažko nesuprasti čia neįmanoma. Taigi, labai lengvai privažiuojame prie savo viešbučio, pasidedame daiktus, išsimaudome baseine ir prieš nusileidžiant saulei dar neriame į miestą.

Ir, o Dieve, kaip gražu! Dangoraižių ir kitų stiklinių pastatų grožis užhipnotizavo! Stovėjom, sėdėjom, fotografavomės, tada vėl stovėjom ir žiūrėjom.. Kol visai sutemo.

Dar nuėjome iki garsiojo  Marina Bay Sands viešbučio (to, kur su gandola ant stogo :) ) pasitikslinti ar tikrai nėra laisvų vietų rytdienai, nes per booking.com jau prieš savaitę rodė, kad laisvų kambarių nėra. Ir gyvai mums patvirtina tą patį. :( Žodžiu, jei kas norėsite ten apsistoti, tai rezervuokite kambarį bent kelios savaitės prieš).

Kitą, kiek apniukusią  dieną (sausio 22 d.), ruošiamės daug ką pamatyti, bet spėjame nukeliauti tik į Chinatown, Little India ir užlyja lietus.. Dar pasibastome po kinų rajoną, pavalgome skanių valgių ir neskanių gėrimų, ir giliai širdy džiūgaujame, kad visgi nebuvo vietų tame ištaigingame viešbutyje, nes per lietų “degintis” ant gultų arba maudytis garsiajame baseine, esančiame gandoloje ant stogo, gal ir nekokia būtų buvusi pramoga.

Chinatown – toks savotiškas turgus, kur pardavėjai bandydami kuo labiau atkreipti į save dėmesį ir sudominti pirkėją, prekes pristatinėja kalbėdami per mikrofoną. Beje čia pat, vietoje stabtelėjus ir batus gali pakalti, uždėti naują padą. :)

Mėsos “palapinėje” visa siena nukabinta dešromis, jokių šaldytuvų, nors lauke apie 28 laipsniai karsčio.

Vakare dar pavažinėjame tramvajumi, kad šiek tiek pamatytume kitą miesto dalį, tačiau sutemus nelabai yra ką pamatyti, tik aukštus daugiabučius. Tad vėl grįžtame iki gražiųjų dangoraižių, suvalgome populiarųjį čili krabą, ir pasižadame, kad ir koks oras rytoj bebūtų, iki skrydžio turime dar aplankyti kelias vietas.

Paskutinioji atostogų diena (sausio 23 d.) išaušta giedra, tad lekiame į oro uostą, pasidedame saugykloje lagaminus ir grįžtame atgal į miestą. Užeiname į grąžųjį Marina Bay Sands viešbutį, užkylame į viršutinį 57 aukštą, kur yra baras “Celavi” ir dar kartą pasigrožime miestu!

Dar porą valandų praleidžiame šalia esančiame nuostabiame Garden by the Bay parke, kur stovi dirbtiniai įvairiais augalais apsodinti medžiai bei du tikrai įspūdingi pavilijonai (koncervatorijos): 1. flowers dome – su įvairiausiomis gėlėmis, 2. cloud forest – su kriokliais ir augalais . Į abu įėjimas kainuoja 28 SGD/18 Eur žmogui.

Mano nuomone, tiems, kas domisi gėlėmis ir šiaip augmenija, tai verta pamatyti ir viena, ir kita, tačiau man asmeniškai būtų užtekę tik Cloud forest, kuriame gali pamatyti ir gėlių, ir kitokių augalų ir krioklių. Į vieną iš jų bilietas kainuoja 16 SGD/10Eur.

Dar kartą atvažiavome į Chinatown, pamatėme tiek kiniečių, kiek žmonių Lietuvoje būna tik per kokią nors ištaigingą šventę, tad prisėsti pavalgyti niekur nebuvo laisvų staliukų, bet vienas verslus pardavėjas, pasiūlęs paragauti vietinio alaus greitai atlaisvino pusė stalo ir gavome atsigerti bei pavalgyti :)

Sotūs, nusivaikščioję, bet laimingi leidžiantis saulei sėdome į metro ir grįžome į oro uostą. Laukia ilgasis skrydis (11 val. 40 min. iki Stambulo ir dar 2 val 35 min iki Vilniaus).

Štai ir kelionės p a b a i g a.

Ačiū už dėmesį :)

P.S. Jau žinau, kad taksistas pristatė mano pamestąjį telefoną likusiems lietuviams Balyje. Tad greitu metu tas nenaudėlis (telefonas) turėtų parkeliauti į Lietuvą. Jėėė!